Признание за всички деца в България, които се включиха в "Най-големият урок в света"

22.04.2016 13:33

 

 

 Президентът на Р България Росен Плевнелиев изтъкна пред ООН успеха на подкрепената от УНИЦЕФ България инициатива за популяризиране на Глобалните цели за устойчиво развитие

"Един от начините за постигане на свят, в който всички хора живеят в благоденствие, мир и достойнство, е чрез запознаване на младото поколение със значението на устойчивото развитие. От септември 2015 г. много български училища работят заедно с УНИЦЕФ за изпълнението на проект, озаглавен “Най-големият урок в света", насочен към запознаване на децата с Целите за устойчиво развитие. Като Президент аз съм горд, че българските ученици и учители проявяват значителен интерес към тази инициатива”. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред Общото събрание на ООН.

Благодарим на над 17 000 ученици от 800 класа в цяла България, които се включиха в инициативата на УНИЦЕФ и Министерство на образованието и науката​. Те дадоха и свои решения на глобалните предизвикателства – вкл. за опазване на природата. В Международния ден на Земята (22.04.2016 г.) – вижте видеото с креативни предложения на децата, както и подкрепата, която те получиха от Ани Салич, посланик на добра воля на УНИЦЕФ България, която днес има рожден ден! 

 Повече за инициативата "Най-големият урок в света" вижте тук.

За УНИЦЕФ:  
УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца.

За повече информация:  
Жаклин Цочева, Директор Комуникации, УНИЦЕФ България  
Teл: 02/9696208, E-mail: jtzocheva@unicef.org 

Всички деца имат права. Всеки може да помогне

20.11.2006 in Проекти

Със специалното участие на Димитър Бербатов, Посланик на добра воля на УНИЦЕФ за ...

Конвенция за правата на детето на 20 години

20.11.2009 in Проекти

"Конвенцията за правата на детето има значението на универсален стандарт за изграждане на един по-добър свят - свят, в ...

Най-големият урок в света

03.09.2015 in Проекти

Най-големият урок в света вдъхновява младото поколение за едно по-добро, по-справедливо и по-устойчиво ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.