"Войната е най-гадното нещо на света, защото лишава децата от дом, близки хора, играчки и родина"

21.04.2016 09:29

 

 

Очите на децата от 1-ви Б клас 23 СОУ "Фредерик Жулио Кюри" говорят повече от думите за чувствата, които изпитват, когато гледат трите "Приказки с нещастен край" с главни герои деца бежанци и мигранти

А когато разбират, че това са истински човешки съдби, се натъжават още повече. 
"Някои деца нарекоха войната "жестока", други я определиха като "несправедлива", "страшна". Имаше и таива, които казаха, че войната е "най-гадното нещо на света, защото лишава децата от дом, близки хора, играчки и родина."

 
А едно от децата ме попита, как може да се обърне към всички президенти в света, за да им каже "веднага да спрат войната в Сирия", сподели г-жа София Илиева, която посвещава часа по изобразително изкуство на темата за съпричастността с децата бежанци и мигранти.

Споделяме с вас снимки от вълнуващия час по хуманност, в който децата помъдряват, стават съпричастни и солидарни с други деца и търсят начин да им помогнат. 

Пожелават на децата от Сирия отново да си имат дом, приятели и играчки!

Нека бъдем съпричастни и солидарни с децата бежанци и мигранти, защото всчко дете заслужава акт на хуманност! 

Вижте и споделете трите "Приказки с нещастен край" от тук: 

Повече информация за приказките тук.

За УНИЦЕФ:  
УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца.

За повече информация:  
Жаклин Цочева, Директор Комуникации, УНИЦЕФ България  
Teл: 02/9696208, E-mail: jtzocheva@unicef.org  

 

Всички деца имат права. Всеки може да помогне

20.11.2006 in Проекти

Със специалното участие на Димитър Бербатов, Посланик на добра воля на УНИЦЕФ за ...

Помогни на децата от Сирия

10.09.2015 in Проекти

Конфликтът в Сирия е оставил около 16 милиона души - почти половината от тях са деца – в нужда от животоспасяваща помощ ...

Да победим несправедливостта #FIGHTUNFAIR

11.12.2015 in Проекти

Защо справедливостта има ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.